26.06.14

Великі муки

Покровителі дня 26 червня 2014 року

Боже слово
Послання апостола Павла до Римлян 8:22-27
22  Бо знаємо, що все створіння разом понині стогне і разом страждає у тяжких муках. 23  Не тільки вони, а й ми самі, що маємо зачаток Духа, ми самі в собі стогнемо, очікуючи усиновлення, визволення нашого тіла, 24  бо ми надією спаслися. Коли ж хтось бачить те, чого надіється, то це не є вже надія; бо що хтось бачить, хіба того надіється? 25  Якже ми сподіваємося, чого не бачимо, очікуємо його витривало. 26  Так само й Дух допомагає нам у немочі нашій; про що бо нам молитися як слід, ми не знаємо, але сам Дух заступається за нас стогонами невимовними. 27  А той, хто досліджує серця, знає, яке бажання Духа і що він заступається за святих згідно з Божою волею.
Євангелія від Матея 10:23-31
23  А як будуть вас переслідувати в тому місті, тікайте в інше. Істинно кажу вам: Не встигнете обійти міст ізраїльських, як прийде Син Чоловічий. 24  Не є учень понад учителя, ані слуга над пана свого. 25  Досить для учня, коли стане, як його вчитель; а слуга – як його пан. Коли господаря назвали Велзевулом, то скільки більше – його домашніх. 26  Тож ви їх не лякайтесь. Нема нічого схованого, що не виявиться; нічого тайного, що не стане знаним. 27  Що вам кажу в темноті, кажіть те при світлі; і що ви чуєте на вухо, голосіть з покрівель. 28  Не бійтеся тих, що вбивають тіло, душі ж убити не можуть; а бійтесь радше того, хто може погубити душу і тіло в пеклі. 29 . Хіба не за шага продається пара горобців? А проте ні один із них не впаде на землю без волі Отця вашого. 30  А вам же все волосся на голові пораховано! 31  Не бійтесь, отже: ви вартніші за багатьох горобців.

 Великі муки. Львів, 26.06.14.

Коментар до слова
Людство завжди переживало важку боротьбу між духом і тілом, тому Святий Дух визначає тим що чисті серцем про що і як молитися.
 https://soundcloud.com/dymyd-mychajlo/260614a

Взагалі, людство завжди переживало важку боротьбу, змагання між духом і тілом. Апостол Павло каже, що воно «стогне в великих муках». Те, що допоможе не є видимим, а це на що надіємося, «очікуючи його витривало». Тому нам допомагає Святий Дух. Він навіть визначає те, про що нам молитися, оскільки ми цього не завжди відчуваємо. Будьмо, отже, чистими серцем, щоб Дух міг за нас «заступатися згідно з Божою волею».

Не лякаймося, бо вся тайна виявиться, а ті, «що вбивають тіло, душі вбити не можуть». Молімося, щоб ми утверджувалися в такій вірі, що «в очах нашого Бога все волосся на голові пораховано». Амінь!

Немає коментарів:

Дописати коментар