08.08.14

Спірні питання до священика №1 – Чому нас (українців) так Бог карає?

Бог допускає випробування для нашого зміцнення у вірі й правдивої любові до ближнього, який, в тому випадку, зорганізований у спільноту під назвою Україна. Ми того випробування не вибирали, ми цього не хочемо, але воно нам має принести багато добра. Це не є жодна кара, це не є напасть. Воно вже нас очищує. А нашому народові потрібне очищення.

Ми століттями, включаючи роки незалежності, живемо в балагані: де не обернешся, хоч ніби на зовні все гарно, а торкнешся, а воно насичене злом і неправдою. Бачите, те що відбувається тепер – це дуже сильне очищення. Той, хто вмирає, даруючи життя, вмирає доброю смертю – і найважливіший етап людського життя стає успішним з перспективи вічності. Такі люди, що приносять дуже високу жертву для життя свого ближнього, приносить собі і нам добро.

Дякуймо Богові за це очищення через випробування. Дай Боже нам витримати, а потім дай нам на тій позитивній хвилі рости. Як на Майдані, так само на російсько-українській війні, ми в Україні переживаємо високі хвилі солідарності і сплеск альтруїзму, таке високе очищення. Але найважливіше, що ми повинні продовжувати це достойне діло на протязі цілого нашого життя.

Розуміймо, що все, що зараз відбувається це не кара, а очищення через випробування, оновлення і перехід на нову стадію розвитку.

Немає коментарів:

Дописати коментар