05.08.14

Діти постмодерну.

Ставати у славі свого Господа, це – уприсутнювати Ісуса Христа серед нас і в вбиратися в Його одежу, щоб любити всіх, як Він полюбив нас. Прирівнювати до дітей можна і треба бідних грішників, які може дорослі тілом, але дух у них карликовий.

Покровителі дня 5 серпня 2014 року
Мчч. Трофим, Теофіл і ті, що з ними

Боже слово
Перше послання апостола Павла до Коринтян 12:12-26
12  Так само, як тіло є одне, хоч і багато має членів, і всі члени тіла, хоч є їх і багато, становлять одне тіло, так і Христос. 13  Усі бо ми христилися в одному Дусі, щоб бути одним тілом чи то юдеї, чи греки, чи раби, чи вільні, і всі ми були напоєні одним лише Духом. 14  Тіло бо складається не з одного тільки члена, а з багатьох. 15  Коли б нога сказала: «Я не рука, отже не входжу у склад тіла», - то хіба через те не належала б до тіла? 16  І коли б вухо сказало: «Я не око, отже не входжу у склад тіла», - то хіба через те воно не належало б до тіла? 17  Якби все тіло було оком, де ж тоді був би слух? Якби все воно було вухом, де був би нюх? 18  Таж Бог розподілив члени - кожного з них - у тілі, як хотів. 19  Якби все було одним членом, де було б тіло? 20  Тепер же членів є багато, але одне лиш тіло. 21  Не може око руці сказати: «Ти мені непотрібна!» Чи голова ногам: «Ви мені непотрібні!» 22  Бож члени тіла, що слабшими здаються, є найпотрібніші; 23  і тим членам, що здаються непочесними в тілі, ми, власне, даємо більше чести, і наші непристойні члени зазнають більшої пошани; 24  ті ж, що у нас пристойні, її не потребують. Та Бог так уклав тіло, що дав більше чести нижчому членові, 25  щоб не було роздору в тілі, але щоб члени дбали однаково один про одного. 26  І як страждає один член, страждають усі з ним члени; і як один член у славі, радіють з ним усі члени.
Євангелія від Матея 18:18-22;19:1-2,13-15
18  Істинно кажу вам: Усе, що ви зв'яжете на землі, буде зв'язане на небі, і все, що розв'яжете на землі, буде розв'язане на небі. 19  Знов істинно кажу вам: Коли двоє з вас згодиться на землі просити що б там не було, воно буде дано їм моїм Отцем Небесним; 20  бо де двоє або троє зібрані в моє ім'я, там я серед них.” 21  Тут підійшов Петро й каже до нього: “Господи! Коли мій брат згрішить супроти мене, скільки разів маю йому простити? Чи маю до сімох разів прощати?” 22  Ісус промовив до нього: “Не кажу тобі: До сімох разів, але – до сімдесяти раз по сім.” 1  І коли Ісус скінчив слова ці, покинув Галилею і прибув у сторони Юдеї, що за Йорданом. 2  Сила народу йшла за ним, і він їх оздоровив там. 13  Тоді приведено до нього дітей, щоб він, поклавши на них руки, помолився. Учні ж боронили їм. 14  Ісус сказав їм: “Пустіть дітей! Не бороніть їм приходити до мене, бо таких Царство Небесне.” 15  І поклавши на них руки, пішов звідти.


Коментар до слова
Ціла Церква у своїй повноті може говорити та діяти від імені Бога і тому є дуже важливо є слухати її голос. В такому випадку, коли знаємо, що Церква є рупором Божим, до її голосу треба прислуховуватися кожній людині доброї волі, а християнинові треба його сповняти. Воно не завжди так буває, бо згіршення приносять різні Церкви, що на практиці вперто не хочуть ставати однією Церквою Христовою. Однак, навіть в такій ситуації, кожний поодинокий християнин має свою «місію слухання» сповняти.
Молитва цілої Церкви може бути піднесена до Бога хоч би двома людьми. Важливо наголосити, що Церкву творять всі хрещені люди на землі, в митарстві, і в небі. Вони успішно можуть випрошувати в Бога тільки це, що є молитвою цілої Церкви! Нічого з того, що ціла Церква не благословляє, вони не можуть отримати від Бога!
В такому складному церковному організмі ми живемо і є його потрібними членами. І це, що в Церкві роздор і не всі члени дбають однаково один про одного нас болить і ми ослаблені перед силами зла, які ширять ненависть, заздрість, брехню, розпусту у світі. Однак це не має бути причиною для розпачу чи зневіри, бо Христос дав силу кожному найменшому здорову членові збиратися на молитву цілої Церкви і тим самим ставати у славі Господа і приносити радість всім членам, навіть тим, які в той момент заражені важкою хворобою.
Ставати у славі свого Господа, це – уприсутнювати Ісуса Христа серед нас і в тому моменті вбиратися в Його одежу, щоб любити всіх, як Він полюбив нас. Лише така Божа постава дає людині силу любити безмежно інших, тих, які в немочах і гріхах, і тим самим їм допомагати тотально знищувати зло, яке затаїлося в них. Зокрема це дозволяє приймати всіх до громади, тих, яких можна прирівняти до дітей, і їм багато разів і терпеливо показувати Христову науку. Прирівнювати до дітей можна і треба бідних грішників, які можливо дорослими тілом, але дух у них «карликовий».
Просімо Господа Бога, щоб кожний з нас творив єдину Церкву Христову, ніс її молитву в своєму серці, ставав у славі свого Господа і тим самим любив і приймав в лоно Церкви всіх «дітей» постмодерного світу, в якому ми нині живемо. Амінь!

Зображення

Немає коментарів:

Дописати коментар