15.08.14

Для перемоги потрібна святість!

Щоб перетворити себе і світ потрібна благодать, тому що все добро походить від Бога і ніхто з нас ніщо не додасть із свого, що не отримав від Нього.

Покровитель дня 15 серпня 2014 року
Перенесення мощів св. первомч. й архідиякона Стефана

Боже слово
Друге послання апостола Павла до Коринтян 1:12-20
12  Слава наша - це свідоцтво нашого сумління, як ми поводились у світі, зокрема щодо вас, - у святості й щирості Божій; не в мудрості тілесній, а в Божій благодаті. 13  Бо іншого вам не пишемо, як тільки те, що ви читаєте й розумієте. А надіюся, що зрозумієте це повнотою, 14  як вже зрозуміли нас частинно, що ми - ваша слава, як і ви - наша в день Господа нашого Ісуса Христа. 15  В оцій то певності хотів я прийти перше до вас, щоб удруге ви мали радість, 16  а потім від вас перейти в Македонію і знову з Македонії прийти до вас, щоб вирядили ви мене в Юдею. 17  Хіба я, мавши те на думці, вчинив легковажно? Чи те, що я задумую, задумую лише з людських міркувань так, що в мені одночас перебуває і «Так, Так», і «Ні, Ні»? 18  Бог мені свідок, що наше слово до вас не є «Так» і «Ні.» 19  Бо Син Божий, Ісус Христос, що його ми вам проповідували - я, Сильван і Тимотей, - не був «Так» і «Ні»; в ньому лише «Так» було. 20  Скільки бо обітниць Божих у ньому - «Так», і тому через нього «Амінь» Богові на славу через нас.
Євангелія від Матея 22:23-33
23  Того ж самого дня приступили до нього садукеї, що кажуть ніби нема воскресіння, і спитали його: 24  “Учителю”, – кажуть, – “Мойсей мовив: Коли хто вмре бездітним, то нехай брат його одружиться з його жінкою і відродить потомство брата свого. 25  Було в нас сім братів. І перший, одружившись, умер, не мавши потомства, і зоставив свою жінку братові своєму. 26  Так само і другий і третій аж до сьомого. 27  Нарешті, після всіх померла й жінка. 28  Отож, у воскресінні котрого з сімох буде вона жінка? Всі бо її мали.” 29  Ісус у відповідь сказав їм: “Помиляєтеся, бо не знаєте ані Писання, ані Божої сили. 30  У воскресінні не женяться і не виходять заміж, а є як ангели на небі. 31  А щодо воскресіння мертвих, то хіба ви не читали слова Божого, яке вам каже: 32  Я – Бог Авраама, Бог Ісаака і Бог Якова! Бог – не мертвих, але живих!” 33  І чувши це народ, дивувався його навчанню.


Коментар до слова
Коли ми готуємося до свого преображення в Христі, нам треба зрозуміти слова апостола Павла, який хвалиться нічим іншим як: щирістю, святістю і благодаттю – все це дари Господа Бога для відкритих сердець. Ці дари сильно контрастують із хваленою людською силою і мудрістю. Ми маємо завжди бути певні, що для того, щоб перетворити себе і світ, потрібна благодать, тому що все добро походить від Господа Бога Сотворителя і ніхто з нас ніщо не додасть із свого, що не отримав від Бога.
Ісус Христос теж пригадує нам, що власна родина, і Батьківщина не є самоціллю, а теж мають перетворюватися в Бозі, щоб бути інструментами спасіння всіх наших братів і сестер.
Просімо Ісуса, який переобразився на горі Тавор, щоб ми могли теж отримати нові серця цілим нашим народом.

Зображення

Немає коментарів:

Дописати коментар