14.08.14

Страждання і утіха!

Бог приносить утіху тим, які терплячи надіються на Нього, щоб вони самі кріпилися на дусі і ще підтримували тих, за яких вони борються!

Покровителі дня 14 серпня 2014 року
Сім мчч. Макавеїв, і матір їх Соломія, і старець Єлеазар
Похід із чесним Древом чесного і животворящого Хреста
Початок Спасового посту

Боже слово
Друге послання апостола Павла до Коринтян 1:1-7
1  Павло, з волі Божої апостол Христа Ісуса, і брат Тимотей, Церкві Божій, що в Корінті, з усіма святими в усій Ахаї: 2  благодать вам і мир від Бога, Отця нашого, і Господа Ісуса Христа. 3  Благословен Бог і Отець Господа нашого Ісуса Христа, Отець усякого милосердя і Бог усякої втіхи, 4  що втішає нас у всім нашім горі, щоб ми могли втішити тих, які у всяких скорботах, тією втіхою, якою Бог самих нас утішає. 5  Бо як маємо в нас надмір Христових страждань, так є в нас через Христа й надмір утішення.6  Отже, чи то ми терпимо скорботи, то на вашу втіху та спасіння; чи втішаємось, то теж на вашу втіху, що дає вам силу переносити терпеливо ті самі страждання, які й ми терпимо. 7  Наша на вас надія тверда, бо знаємо, що так само, як ви берете участь у стражданнях, так візьмете й у радощах.
Євангелія від Матея 21:43-46
43  Тому кажу вам: Відніметься від вас Царство Боже й дасться народові, що буде приносити плоди його. 44  Хто впаде на цей камінь, розіб'ється, а на кого він упаде, того роздушить.” – 45  Почувши ці притчі, первосвященики й фарисеї зрозуміли, що він про них говорить. 46  І намагалися схопити його, та боялися людей, бо ті мали його за пророка.
http://dyvensvit.org/bible-quote/2%20%D0%9A%D1%80%201:1-7,%20%D0%9C%D1%82%2021:43-46



Коментар до слова
В час активної боротьби реальної української еліти за свою гідність і свободу, – на Майдані, чи у війні проти російського узурпатора, – ми зносимо багато моральних і фізичних терпінь. Про це ми чуємо щоденно по всіх ЗМІ, про це говорить частина населення – особливо ті, які не беруть ніякої безпосередньої участі в доленосних для України подіях. Це одна сторона медалі.
На щастя, є і друга. В християн Бог цікавий; Він по-перше всемогучий і вседержитель, а по-друге Він «Отець всякого милосердя і Бог всякої утіхи». Наслідок того, що Він приносить утіху тим, які терплячи надіються на Нього, щоб вони самі кріпилися на дусі і ще підтримували тих, за яких вони боряться!
Апостол Павло ніби до нас нині промовляє, що «надмір страждань» приносить і «надміру утішення»! В це треба повірити, і знати до цього єдиний простий рецепт. Такий закон працює тільки Христа ради і в Христі.
Отож в стражданні і утісі, віддаваймо все в руки Господеві, молімося як вміємо, але молімося. А Христос зробить нашу жертву милу Богу Отцю. Це в свою чергу принесе відродження наших кволих надій і покаже величну перспективу гідного і свобідного життя всіх терплячих українців.
Приймаймо відважно відповідальність за наше майбутнє, приносьмо Богові плоди наших зусиль і страждань. Обіцяна Богом компенсація велика – Царство Боже в нашій Батьківщині.

Зображення


Немає коментарів:

Дописати коментар