11.08.14

Хотіти відсікти зло!

Хто не вірую у воскресіння мертвих – «найнещасливіший із людей».

Покровитель дня 11 серпня 2014 року
Мчч. Каленик

Боже слово
Перше послання апостола Павла до Коринтян 15:12-19
12  Коли ж про Христа проповідується, що він воскрес із мертвих, як же ж деякі між вами кажуть, що нема воскресіння мертвих? 13  Коли ж нема воскресіння мертвих, то і Христос не воскрес. 14  А коли Христос не воскрес, то марна проповідь наша, то марна й віра ваша. 15  І ми являємося неправдивими свідками Бога, бо свідчили проти Бога, що воскресив Христа, якого він не воскресив, якщо не воскреснуть мертві. 16  Бо як не воскреснуть мертві, то і Христос не воскрес. 17  А як Христос не воскрес, то марна віра ваша, - ви ще у гріхах ваших; 18  отже, ті, що й померли у Христі, загинули. 19  Коли ми надіємося на Христа лише в цьому житті, то ми - найнещасніші з усіх людей.
Євангелія від Матея 21:18-22
18  Уранці, повертаючись до міста, він зголоднів. 19  Побачивши одну смоковницю край дороги, він підійшов до неї, та не знайшов на ній нічого, крім самого листя, тож сказав до неї: “Нехай повік не буде з тебе плоду!” І негайно же смоковниця всохла. 20  Побачивши це, учні здивувались і говорили: “Як це смоковниця в одну мить засохла?” 21  Ісус у відповідь сказав їм: “Істинно кажу вам, що коли матимете віру й не завагаєтесь, ви зробите не тільки таке з смоковницею, але й коли горі цій скажете: Двигнись і кинься в море! – воно станеться. 22  І все, чого проситимете в молитві з вірою, одержите.”





Коментар до слова
Чому найбільше людей в Україні йде до храму, коли виставлена Плащаниця? Бо вони вірять, у воскресіння мертвих. Вони знають, що йдеться лише про смерть, як перехід до вічності, де є життя безконечне. Ці люди щасливі, що через своє родинне чи спільнотне передання, вони вірять у Воскресіння Христа.
Є однак велика кількість людей, які не вірять у воскресіння мертвих і у воскресіння Ісуса Назарянина. Таких Павло називає «найнещасливішими із людей».
Павло так каже, бо віра визначає велич людини та її майбутнє. Віра у воскресіння вказує на перемогу людини над гріхом, Сатаною і смертю. Людина, що вірує може задумати добро і його зробити, хотіти відсікти зло і це виконати. Вона в молитві зможе одержати все добре. Все це завдяки тому, що є воскресіння мертвих, і що людина через Хрещення стає учасницею Воскресіння Ісуса Христа.
Дякуймо Господу Богу за наше Хрещення і молімося за своє воскресіння із мертвих. Амінь.

Немає коментарів:

Дописати коментар