25.06.14

Перерва в надії!

Покровителі дня 25 червня 2014 року.

Боже слово

Послання апостола Павла до Римлян 8:2-13

2  Бо закон духа, (що дає) життя в Христі Ісусі, визволив тебе від закону гріха і смерти. 3  Бо те, що було неможливим для закону, ослабленого тілом, Бог, - пославши свого Сина в тілі, схожім на гріховне тіло, ради гріха, осудив гріх у тілі, 4  щоб оправдання закону здійснилося на нас, що ходимо не за тілом, а за духом. 5  Бо ті, що живуть за тілом, думають про тілесне; ті ж, що за духом, - про духове. 6  Бо прагнення тіла (веде) до смерти, а прагнення духа - до життя і миру; 7  тому що прагнення тіла вороже Богові - бо не кориться законові Божому, та й не може. 8  Тілесні не можуть подобатись Богові. 9  Ви ж не тілесні, але духовні, якщо Дух Божий живе у вас. Коли ж хтось Духа Христового не має, той йому не належить.10  А як Христос у вас, то тіло мертве через гріх, але дух живий через праведність. 11  І коли Дух того, хто воскресив Ісуса з мертвих, мешкає у вас, то той, хто воскресив Христа з мертвих, оживить і ваші смертні тіла Духом своїм, що живе у вас. 12  Тим то, брати, ми боржники не тілу, щоб за тілом жити; 13  бо коли живете за тілом, то помрете. Якже ви духом умертвляєте тілесні вчинки, будете жити.

Євангелія від Матея 10:15-22

15  Істинно кажу вам: Легше буде судного дня землі Содомській і Гоморській, ніж місту тому! 16  Оце я посилаю вас, немов овець серед вовків. Будьте, отже, мудрі, як змії, і прості, як голубки. 17  Стережіться людей, бо вони видадуть вас синедріонам і бичуватимуть вас по своїх синагогах. 18  Вас волочитимуть і до правителів і до царів за мене, щоб свідчити перед ними й поганами. 19  І коли видадуть вас, не журіться, як або що вам говорити, – дано буде вам на той час, що маєте говорити; 20  не ви бо будете говорити, а Дух Отця вашого в вас говоритиме. 21  Брат видасть на смерть брата й батько дитину; діти повстануть на батьків і будуть їх убивати. 22  Вас ненавидітимуть усі за моє ім'я, але хто витриває до кінця, той спасеться.




Коментар до слова
Зараз настала перерва в надії, а причина в тому, що наш дух відійшов від Святого Духа, і ми знову стали жертвою роздвоєння між духовним і тілесним, між прагненням і реалізацією.

Як колись закон Мойсея, так нині найдосконаліше державне законодавство не в змозі принести внутрішнього миру ніякому суспільству на планеті Земля. Такою є реальність, яку зокрема експериментує Україна продовж багатьох поколінь чужого панування. Добро, що зміг би принести закон, знекровлене егоїзмом поодиноких людей, тобто надмірною любов’ю до себе. Йде мова про кожного з нас, оскільки бо наш особистий гріх завжди має суспільний вимір, то він паралізує суспільство. Люди стають неспроможними дотримуватися закону для спільного добра всіх. Таким є наслідок гріха, який часто опановує нас, поодиноких людей. Все виглядає досить сумно і безперспективно.
Але ми є послідовниками Ісуса Христа, тому, що віримо в те, що Отець вислав свого Сина, щоб вбрав наше грішне людське тіло і його освятив. Тим самим Бог перемінив курс історії. За допомогою Духа Святого, Він вселив нове життя, яке нарешті стало спроможним реалізувати справедливість, яку вимагає всякий закон. Період нашої недавньої історії під назвою Майдан є свідченням цього. Безсильна людина, за допомогою Божої ласки, стає спроможною реалізувати це, що добрий закон пропонує. Таким чином все міняється. Настає ера нового духу, внесеного Духом Святим! Людина може себе перевершити і виконати ці завдання та ідеали, які перед тим не робила через відсутність внутрішньої гармонії.
Зараз настала перерва в надії, а причина в тому, що наш дух відійшов від Святого Духа, і ми знову стали жертвою роздвоєння між духовним і тілесним, між прагненням і реалізацією. Отож наполегливо просімо нашого Господа Ісуса Христа, щоб довершив своє творіння; щоб благословляв нас на завершення цієї внутрішньої переміни, якої ми досвідчили; щоб зміна нашого серця вповні відбувалася в Ньому! Просімо, щоб ми дійсно цілком жили Його Духом, бо сказано: «І коли Дух того, хто воскресив Ісуса з мертвих, мешкає у вас, то той, хто воскресив Христа з мертвих, оживить і ваші смертні тіла Духом своїм, що живе у вас». Амінь!


Немає коментарів:

Дописати коментар