28.06.14

Депресія і розчарування

Покровителі дня 28 червня 2014 року

Боже слово
Послання апостола Павла до Римлян 3:28-4:3
28  Бо ми вважаємо, що чоловік оправдується вірою, без діл закону. 29  Хіба Бог - тільки юдеїв, а не й поган? Авжеж, і поган, 30  бо є лиш один Бог, що оправдує обрізаних завдяки вірі і необрізаних через віру. 31  То, значить, вірою ми касуємо закон? Ні, навпаки, ми його стверджуємо. 1  Що ж, скажемо, знайшов Авраам, наш праотець, за тілом? 2  Бо коли Авраам оправдався ділами, то він має похвалу, але не перед Богом. 3  Що бо говорить Письмо? Повірив Авраам Богові, і це йому було пораховано за оправдання.
Євангелія від Матея 7:24-8:4
24  Кожний, хто слухає ці мої слова й виконує їх, подібний до розумного чоловіка, який збудував свій дім на скелі. 25  Полила злива, потоки розлились, подули вітри й натиснули на той дім, та він не повалився, бо був збудований на скелі. 26  А кожний, хто слухає ці мої слова й не виконує їх, подібний до необачного чоловіка, який збудував свій дім на піску. 27  Полилася злива, розіллялися ріки, подули вітри й ударили на той дім, і він повалився, і руїна його була велика.” 28  І як Ісус скінчив ці слова, народ не міг надивуватись його навчанню, 29 . бо він навчав їх як повновладний, а не як книжники їхні. 1  Коли ж Ісус сходив з гори, йшла слідом за ним сила народу. 2  І приступив до нього прокажений, вклонивсь йому і мовить: “Господи, коли захочеш, зможеш мене очистити.” 3  Ісус простягнув руку й доторкнувсь до нього, кажучи: “Хочу, очисться!” І він негайно же очистився від прокази. 4  Тоді Ісус промовив до нього: “Гляди, не кажи нікому, а йди, покажися священикові й принеси дар, приписаний Мойсеєм, їм на свідоцтво.”



Коментар до слова
Спасати життя означає жити щасливим для вічності. В цих рамках назавжди відкинутий «закон діл», на користь «закону віри». Справедливість не осягається, а отримується в дар.
https://soundcloud.com/dymyd-mychajlo/280614a

Божа справедливість діє своїм шляхом. В ній викарбувана віра. Це Божий дар, який допомагає людині спасати своє життя. Спасати життя означає жити щасливим для вічності. В цих рамках назавжди відкинутий «закон діл», на користь «закону віри». Справедливість не осягається, а отримується в дар. Таким є принцип віри християн. Лише через таку віру, ми – всі люди, осягаємо спасіння.
Перший показав нам такий приклад Авраам. Жив він такою вірою, якій відповідали діла і, через ту віру, особисте довір’я і надію в Бога, отримав спасіння і став нашим Батьком Віри.
Ісус закликає кожного з нас «будувати свій дім на скелі», тобто діяти згідно віри в Бога. Якщо причина добрих діл не є віра в Бога, то ми стаємо як та конструкція під фундаментом котрої повінь змиває землю. Перекласти це на сучасну мову – переживаємо депресію і розчарування.
Просімо Ісуса Христа, щоб в нас завжди жив пророчий дух, який провадитиме нас по світі, не згідно законів і логіки світу, а наповнених Божою любов’ю і рішучістю.

Немає коментарів:

Дописати коментар