27.07.14

Стратегія для миру

Зневага і обман, який несе проклятий супротивник, падають на нас і на наших дітей, умалюють ввесь світ.

Покровитель дня 27 липня 2014 року
Ап. Акила
Неділя 7-ма по Зісланні Святого Духа. Глас 6

Боже слово
Послання апостола Павла до Римлян 15:1-7
1  Ми, сильні, мусимо нести немочі безсильних, а не собі догоджати. 2  Кожний із нас нехай намагається догодити ближньому: на добро, для збудування. 3  Бо й Христос не собі догоджав, а як написано: «Зневаги тих, що тебе зневажають, упали на мене.» 4  Все бо, що було написане давніше, написане нам на науку, щоб ми мали надію через терпеливість й утіху, про які нас Письмо навчає. 5  Бог же терпеливости й утіхи, за прикладом Христа Ісуса, нехай дасть вам, щоб ви між собою однаково думали за Христом Ісусом; 6  щоб ви однодушно, одними устами славили Бога й Отця Господа нашого Ісуса Христа. 7  Тому приймайте один одного, як і Христос прийняв вас у Божу славу.
Євангелія від Матея 9:27-35
27  І як Ісус відходив звідти, слідом за ним пустилися два сліпці й кричали: “Помилуй нас, сину Давидів!” 28  І коли він увійшов до хати, сліпці приступили до нього, а він спитав їх: “Чи віруєте, що я можу це зробити?” – “Так, Господи!” - кажуть йому ті. 29  Тоді він доторкнувся до їхніх очей, мовивши: “Нехай вам станеться за вашою вірою!” 30  І відкрились їхні очі. Ісус же суворо наказав їм: “Глядіть, щоб ніхто не знав про це.” 31 Та ті, вийшовши, розголосили про нього чутку по всій країні. 32  А як вони виходили, приведено до нього німого, що був біснуватий. 33  Коли ж він вигнав біса, німий почав говорити, і люди дивувалися, кажучи: “Ніколи щось таке не об'являлося в Ізраїлі!” 34  Фарисеї ж говорили: “Він виганяє бісів князем бісівським!” 35  Ісус обходив усі міста і села, навчаючи в їхніх синагогах, проповідуючи Євангелію царства та вигоюючи всяку хворобу й недугу.




Коментар до слова
Найкраща і найсильніша стратегія для миру – це зустрічатися і говорити, «приймати один одного». Для того потрібно до кінця старатися догодити ближньому-противнику «на добро, для будування». Очевидно, що зневага і обман, який несе проклятий супротивник, падають на нас і на наших дітей, умалюють ввесь світ. Це однак не має змінювати наше життєве кредо, щоб ми нарощували «терпеливість й утіху, за прикладом Ісуса Христа, щоб між собою однаково думали за Христом Ісусом».
При тому потрібно бути дуже пильним не щодо форми, а щодо змісту розмови. Дуже важливими є принципи діалогу – які наші спільні вартості, на яких ми будуємо майбутність. Христос питає сліпців, чи вони вірять в те, що Він може їх оздоровити. І Він їм вчинив згідно їхньої віри. Це значить, що дуже важливо вірити в Бога, слухати голосу своєї совісти, дотримуватися загальнолюдських принципів, діяти прозоро. Добрі принципи і наміри – це ще не все, оскільки злий Дух – Сатана існує й намагається все зводити на манівці, випорожнити із доброго змісту і наповнити трачинням. Треба бути безкомпромісним, щодо зла і його силою виганяти – а це завжди відкриває двері до добра, і німі говорять, а сліпі бачать.
Молімося до Ісуса Христа, щоб Він допомагав нам у війні через Його переможну стратегію для миру. Амінь.

Зображення

Немає коментарів:

Дописати коментар