28.07.14

Святий Володимир - революціонер

Лише тоді запанує Господній мир, якщо кожний християнин усвідомить собі, що мир і меч, віра і прогнання зла, є завжди двома сторонами дорогоцінної монети щасливих людей і народів.

Покровителі дня 28 липня 2014 року
Св. рівноап., вел. князь Володимир, у хрещенні Василій
мчч. Кирил і Юліта

Боже слово
Перше послання апостола Павла до Коринтян9:13-18
13  Хіба не знаєте, що ті, які коло святого працюють, їдять із святого, і ті, які служать жертовникові, мають частку з жертовника? 14  Так само й Господь звелів тим, що проповідують Євангелію, з Євангелії жити. 15  Та я нічого не користав з того і не пишу на те, щоб так було зо мною. Волію бо радше вмерти, ніж щоб хтось знівечив оту славу мою. 16  Бо коли я проповідую Євангелію, нема мені від того слави, бо це мій обов'язок; і горе мені, коли б я не проповідував Євангелії. 17  Коли б я робив це власновільно, я мав би нагороду; якже ж це не з власної волі, то я виконую доручену роботу. 18  Яка ж тоді для мене нагорода? - Та, що, проповідуючи Євангелію, я її викладаю даром, щоб не користуватися правом, яке з Євангелії маю.
Євангелія від Матея 16:1-6
1  І приступили фарисеї та садукеї і, спокушаючи його, просили, щоб показав їм знак з неба. 2  А він у відповідь сказав їм: “Як настане вечір, ви кажете: Буде гарна погода, бо червоне небо; 3  а вранці: сьогодні буде негода, бо небо щось червонясто похмуре. То вигляд неба ви вмієте розпізнавати, а знаків часу ви не здатні розпізнавати? 4  Рід лукавий і перелюбний шукає знаку, але знаку йому не дасться, хіба що знак Йони.” І покинув їх і пішов звідти. 5  Коли перепливли учні на той бік, забули взяти хліба. 6  Ісус сказав їм: “Глядіть, бережіться закваски фарисейської і садукейської.”






Коментар до слова

https://soundcloud.com/dymyd-mychajlo/280714a

Коли ми відзначаємо день святих рівноапостольних князів Володимира і Ольги, ми бачимо перед собою будівничих християнського державного суспільства. Це для нас нині важливо в Україні. Так, вони є ініціаторами християнства в нашій столиці, але їм не було легко це здійснити. Були потрібні два основні компоненти: віра в Бога і силу виганяти бісів.
Володимир і Ольга повірили, що Ісус Христос є Бог. Бог сотворив кожну людину і народи для вічності, а це значить для щасливого господарювання на землі і для спілкування з Богом на небесах. Для цього дав Він дві основні заповіді любові і десять Божих заповідей. Згідно такої своєї віри Володимир привів свій народ  до Христа.
Але цього було замало. Оскільки тьма поганства панувала над Київською Руссю, Володимир почав нещадну боротьбу проти зла, проти подвійних стандартів. Він нищив всі пам’ятки і всі організації, які представляли злу силу, ворога кожного народу і людства – Сатану.
Нині в Україні йде війна добра проти зла. Нині особливо потрібні нашій Батьківщині революціонери як Ольга і Володимир. Такі люди, які мають сильну віру в християнського Бога, її дотримуються і згідно неї діють. Це неодмінно приведе до відновлення самої особи та її суспільства.
Нині потрібні такі люди, бо зло стало явним і треба виганяти Сатану із проклятих зрадників українців і загарбників росіян. Треба це робити відважно й безпардонно, як це робив Ісус Христос для того, щоб віра й надія людини могли свобідно розвиватися і сприяти тому, щоб кожний бачив в другому ближнього господаря своєї землі, дарованої йому Богом.
Лише тоді запанує Господній мир, якщо кожний християнин усвідомить собі, що мир і меч, віра і прогнання зла, є завжди двома сторонами дорогоцінної монети щасливих людей і народів.
Просімо святих Володимира і Ольги жити таким християнським революційним духом, який їх провадив і зробив їх батьками нашої віри в Бога, Отця, Сина і Святого Духа. Амінь.

Немає коментарів:

Дописати коментар