05.07.14

Залишати своїх мертвих

Кожна людина, що ввійде в спасенну логіку, і віддаватиме свою немічну особу Богові-Творцеві, буде нагороджена, тим, що її «члени ставатимуть зброєю праведности». Результат такого вибору дійсно фантастичний.

Покровитель дня 5 липня 2014 року

Боже слово
Послання апостола Павла до Римлян 6:11-17
11  Так само й ви вважайте себе за мертвих для гріха, а за живих для Бога, в Христі Ісусі. 12  Нехай, отже, не панує гріх у смертнім вашім тілі, щоб вам коритися його пожадливостям, 13  і не видавайте членів ваших гріхові за знаряддя неправедности, але віддайте себе Богові, як ожилих із мертвих, а члени ваші, як зброю праведности. 14  Бо гріх не буде більш над вами панувати: ви бо не під законом, а під ласкою. 15  Що ж? Чи будемо грішити, бо ми не під законом, а під ласкою? Зовсім ні! 16  Хіба не знаєте, що ви слуги того, кому віддаєте себе за слуг на послух, кого слухаєтеся: чи то гріха - на смерть, чи то послуху - на праведність? 17  Але дяка Богові, що ви, бувши колись слугами гріха, з усього серця послухалися тієї науки, якій ви піддалися,
Євангелія від Матея 8:14-23
14  А як Ісус прийшов до Петра в хату, то побачив його тещу, що лежала в гарячці. 15  Він доторкнувсь до її руки, і полишила її гарячка; а вона встала й услугувала йому. 16  І як настав вечір, принесли до нього багато біснуватих, і він словом вигнав духів і зцілив усіх недужих, 17  щоб збулося сказане пророком Ісаєю: “Він узяв наші недуги й поніс наші хвороби.” 18  Побачивши силу народу навколо себе, Ісус звелів відплисти на другий бік. 19  І приступивши один книжник, сказав до нього: “Учителю, куди б ти не пішов, я піду за тобою.” 20  А Ісус каже до нього: “Лисиці мають нори й птиці небесні – гнізда, а Син Чоловічий не має де голову прихилити.” 21  Другий з учнів сказав до нього: “Господи, дозволь мені піти спершу поховати батька мого.” 22  Ісус же сказав до нього: “Іди за мною, і зостав мертвим ховати своїх померлих.” 23  Як він увійшов до човна, слідом за ним увійшли його учні.


Коментар до слова


Дуже важливим є це, що діється в наших головах, і не дарма треба нам мати чисте серце, щоб відчувати по-Божому. Інакше діючи, можна теж переживати, але не по-Божому. В нашому житті воно так виглядає: якщо я себе уважаю «мертвим для гріха», а «живим для Бога», то такими будуть щоденні мої діла. Коли я віддамся пристрастям, їх шукатиму, то неодмінно в них застрягну.
Отже потрібно, так бути свідомим, що неодноразово буду грішити, тобто зраджувати свого Бога, але чітко щоразу уважати це осоружним і вставати, не «коритись пожадливостям гріха». Кожна людина, що ввійде в цю спасенну логіку, і віддаватиме свою немічну особу Богові-Творцеві, буде вже нагороджена, тим, що «члени її ставатимуть зброєю праведности». Тоді, незалежно від обставин, кожний буде собою, в родинному товаристві чи перед суддею, в храмі чи на базарі.
Це ставатиметься тому, що ми не будемо віддавати себе на послух гріхові, а слухатися і практикувати Божі заповіді. Результат такого вибору фантастичний. Бог тоді дійсно забирає «наші недуги й несе хвороби» і ми, вповні Йому довіряючи, робимо революцію гідности в своєму житті, до тої міри, що «залишаємо своїх мертвих» та йдемо за Богом. «Своїх мертвих», це може позначати всі залежності і всіх інших кумирів, які нас робили невільниками гріха і не дозволяли діяти для Бога і в імені Бога.
Просімо Святого Духа, щоб допомагав нам постійно шліфувати думки, наміри й відчуття, щоб у свободі дітей Божих, могти жити для себе, а для інших бути Божою рукою благословення і допомоги.

Немає коментарів:

Дописати коментар