11.07.14

Вдячність – як меч!

Вираження подяки – це поширення інформації про позитивне, що довкола нас; це позначення орієнтирів для активної дії людей доброї волі.

Покровителі дня 11 липня 2014 року
Перенесення мощів свв. безсрібників Кира й Йоана

Боже слово
Послання апостола Павла до Римлян 16:1-16
1  Поручаю вам Фиву, сестру нашу, служительку Церкви в Кенхреях; 2  щоб ви її прийняли у Господі, як святим личить, та щоб допомогли їй у кожній справі, в якій би вона вас тільки потребувала, бо вона багатьом стала у пригоді та й мені самому. 3  Вітайте Прискиллу та Акилу, співробітників моїх у Христі Ісусі, 4  які за мою душу шию свою клали, яким не лише я один дякую, але також усі Церкви поган; 5  вітайте також їхню домашню Церкву. Вітайте Епенета, улюбленого мого, що є первісток Ахаї для Христа. 6  Вітайте Марію, що багато для вас трудилася. 7  Вітайте Андроніка та Юнію, родичів моїх і співв'язнів, що є визначні між апостолами, які випередили мене в Христі. 8  Вітайте Ампліята, улюбленого у Господі. 9  Вітайте Урбана, співробітника нашого в Христі, і Стахія, улюбленого мого. 10  Вітайте Апелла, випробуваного в Христі. 11  Вітайте Аристовулових. Вітайте Іродіона, родича мого. Вітайте Наркисових, що в Господі. 12  Вітайте Трифену і Трифосу, що працюють у Господі. Вітайте улюблену Персіду, що багато трудилась у Господі. 13  Вітайте Руфа, вибраного в Господі, і його та мою матір. 14  Вітайте Асинкрита, Флегонта, Гермеса, Патроваса, Герму і братів, що з ними. 15  Вітайте Філолога та Юлію, Нерея і його сестру, Олімпія і всіх святих, що з ними. 16  Вітайте один одного святим поцілунком. Усі Церкви Христові вас вітають.
Євангелія від Матея 13:4-9
4  І коли він сіяв, деяке впало край дороги, і прилетіло птаство і повидзьобувало його. 5  Інше впало на ґрунт кам'янистий, де не було землі багато, і зараз же проросло, бо земля була неглибока. 6  Як зійшло сонце, воно вигоріло, а що не мало коріння, усохло. 7  Інше впало на тернину, і вибуяла тернина й заглушила його, 8  Інше впало на добру землю і вродило одне в сто разів, друге в шістдесят, а інше в тридцять. 9  Хто має вуха, нехай слухає.”


  
Коментар до слова



Апостол Павло нагадує нам нині про таку шляхетну рису як вдячність! Він вираховує багато людей, яким дякує за їхню позицію і висилає їм поцілунок миру! Він теж заохочує тих, які близько них, щоб «приймали їх у Господі» і «допомагали їм у кожній справі».
Ми, які проходимо великі випробування в Україні, відкриваємо багато автентичних людей у тих моментах істини, коли йде ясна й запекла боротьба між добром і злом! Ми, також, маємо бути їм вдячними. Інтересуймося тими людьми, які нас зацікавили, підтримуймо з ними контакти, щоб будувати територіальну і віртуальну Христову спільноту!
Вдячність, не так потрібна тим, які доказали на практиці свою прив'язаність до священних цінностей, бо вони вже благословенні Господом; а для нас, щоб і ми біля них росли, і самі, коли буде потрібно, не побоялися кинутися у вир боротьби.
А поки нас не кличуть до геройства, вдячність для всіх – це намагання поширювати «територію автентичності». Для християн – це ширяння Царства Божого на Землі! Висловлення вдячності мене особисто будує, відкриває моє серце до добра, кличе мене до удосконалення. Вираження подяки – це  поширення інформації про позитивне, що діється довкола нас, це позначення орієнтирів для активної суспільної діяльності людей доброї волі. Такий шляхетний рефлекс стає світлом, який відганяє темряву; радістю, яка розчиняє смуток; добром у світі зла! Вдячність приносить глибокий мир у серце людини!
До такого сіяння нас закликає Євангеліє! В цій дії нам треба бути з одного боку щедрими, а з другої сторони уважними. Це з причини, щоб все нами засіяне попадало на врожайну територію, там де б воно могло помножитися. Щедрими, бо в ніякому разі не треба переставати діяти позитивно для інших. Уважними, бо можна роздавати тільки те, що ми самі сприйняли і пережили, це що ми здобули  працею над собою. Інакше ми будемо ширити вітер, а це не той елемент, на який інші зможуть опертися для дальшої дії.
Молімся особливо нині, щоб наше зерно вдячності було здоровим, добре посіяним і приносило плоди на благо всіх людей, які живуть з нами на цій Землі, а особливо в Україні. Амінь!

Коротко:
Наше зерно вдячності має бути здоровим, добре посіяним і приносити плоди.

Notre grain de reconnaissance doit être sain, bien semé et porter des fruits.

Немає коментарів:

Дописати коментар